sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Rakennusmessuilla

Täälä on ollu nyt viikonloppuna rakennusmessut. Ja päätettiin lähteä sielä käymään huvin vuoksi... Aikaisemminhan meillä ei oo ollu mitenkään yliyli suurta intoa rakentamiseen, enemmän ollaan oltu ehkä remppaihmisiä. Mutta nyt se rakennuskuumeki sit alkoi nostamaan päätään. Eli seki on vaihtoehto sille, et ostettais asunto kerros- tai rivitalosta tai vanha omakotitalo.

Alettiin pohtimaan asiaa vielä enemmän tänään, ku käytiin katsomas yhtä omakotitaloa. Tämä talo oli rakennettu 50-luvulla ja pientä remppaahan olis tietenki tiedossa. (tämä talo karsiutui kyllä ihan sen takia että mies ei pystyny seisomaan kunnolla yläkerras ja kellaris, kun huonekorkeus oli niin matala ;)).
No siinä sitten tajuttiin, että sillä rahalla, mitä tuo talo maksoi, rakentais jo uuden.. Varsinki ku pitkästä tavarasta tullaan rakentamaan. Eiks oo jotenki aika pöhköä ees miettiä vanhan ostamista? Toki tiedän että niistäkin saa aivan mahtavia taloja kun remontoi, mut alkoi tuntumaan silti vähä hassulta..

Taidetaan siis alkaa seurailemaan minkälaisia tontteja tulee myyntiin/vuokralle.. Ja pohtimaan asioita :) rakentaisko vaan itelle vai vaikkapa paritalon ja myis sen toisen puolen?

Vinkkejä otetaan vastaan, minkälainen on teidän unelmien talo, mitä asioita pidätte tärkeinä omassa talossa?

Mulle näin äkkiseltään tulee mieleen, että on tärkeää et on tarpeeks säilytystilaa ja hyvä kodinhoitohuone. En tykkää että makkarit on kaikki seinä seinää vasten, olkkari-keittiö vois osittain olla samaa tilaa ja jos on 2-kerroksinen talo, niin alhaalla yks makuuhuone. Niin ja 5h+k+s, 100-140 neliöö olis jees :)

Mä oon jotenki pitäny jollain tavalla rakentamista pelottavana ja tosi raskaana projektina. Mut nyt ku alkaa enemmän tutustumaan asiaan, huomaaki että ei se ehkä oo niin paljon raskaampaa ku asuminen 62neliön kaksiossa remontin keskellä kaks vuotta...? Eipähän tarvis asua raksalla ja väliaikanen koti ois rauhottumista varten.

7 kommenttia:

  1. Voi mä niin haluisin kans rakentaa! Mut meillä onki vähä paska ku ei osata ite tehä mitää, teillä kuitenki on yks ammattilainen, eikös? ;) Vai muistanko väärin, enhän muista?

    Mulla kans ehtoina ois iso kodinhoitohuone, 4makkaria, tupakeittiö ja iso olohuone. Ja sen verran iso tontti ettei oo naapurit liika lähellä, mut ei ihan perämettiinkään :D Ja se 140-160neliöö ois mukava :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, onhan tuo mies alan ammattilainen, pitäis siis sujua pitkästä tavarasta rakentaminen :) Me ei haluta hirveen iso tonttia ja mieluiten kantakaupungista :D

      Poista
    2. Mä oon tottunu asuun sen verran korves ja omas rauhas että puistattaakin ajatus asua jossain kantakaupungin asutusalueilla :D

      Poista
  2. Mun blogissa on sulle tunnustus :)
    http://kakenkootutselitykset.blogspot.fi/2013/04/tunnustusta-lisaa-paljastuksia-seka.html

    VastaaPoista
  3. Kuopiossa käytetyissä ok taloissa on ylihintaa 50-100000, sitä kun pitäs vielä kuitenkin remontoida vielä ja ain sit harmittaa se kohta jonka itse olisi tehnyt toisin.Uuden saa tosiaan halvemmalla, tonttia saa tosin odottaa jos ei omista huippu tuuria. Nim . Viety jo 7 hakemusta... Ja rakennusvalvonta ei ole saanut keltään kehuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja vanhoissa talossa tekijöitä on saattanu olla niin paljon, ettei ikinä tiedä mitä vastaan tulee. Niin oli tässä meidän myydyssä vuonna 25 rakennetussaki :/ Ai niitä tontteja on niin vaikeeta saada! :( Ootteko hakenu kaupungilta vaan vai kyselly yksityisiltäki? Meidän ongelmaks muodostuu varmaan se että suurin osa tonteista on nyt sielä mihin ei haluta.

      Poista